IVÆRKSÆTTERI

Inden en astronaut sætter sig ind i en rumraket og bliver skudt afsted ud i universet, gennemgår han en intens og grundig træning. Han bliver sat ind i, hvilke udfordringer der kan dukke op, hvilke knapper der skal skrues på hvornår, og hvordan han kropsligt og mentalt klarer opgaven. På Akademiet vil du på samme måde blive klædt på til din egen fremtidige ”rumrejse” som iværksætter.

UNDERVISNING
Hverdagen på IVÆRKSÆTTERI vil være undervisning på Akademiet med både feltspecifikke fag indenfor IVÆRKSÆTTERI samt undervisning sammen med resten af skolen. Fællesundervisningen vil særligt gå på forståelse af karakter og tro i en sekulær verden. Du kan læse mere om indholdet i undervisningen, der går på tværs af sporene her.

INDHOLD
Målet med IVÆRKSÆTTERI er at give dig de bedste forudsætninger til at lykkes med din forretning. Iværksætterifeltet omhandler værktøjer til at udvikle en god forretningsplan, metoder til ideudvikling og innovation, networking, kommunikation og meget mere. Det vil være emner, som er aktuelle for alle typer iværksættere, uanset om du senere i livet vil være app-udvikler eller producere et nyt mirakelmiddel mod rynker. Undervisningen sigter således mod at give nogle generelle værktøjer til iværksætteri og forretningsudvikling.

Sideløbende med undervisningen på skolen vil IVÆRKSÆTTERI sammen med mentoren tage på inspiration til iværksættermiljøer i nærområdet som ex. Aarhus og Aalborg. Dette giver et indblik i, hvordan iværksættere arbejder og samtidig en anledning til at koble sig på eksisterende netværk, som vil være gavnlig senere i din karriere. Samtidig vil du få mulighed for at være med på hands on opgaver sammen med din mentor eller andre iværksættere og iagttage, hvordan en hverdag spænder af.

CASEUNDERVISNING
Elever på IVÆRKSÆTTERI skal som et team blive enige om en case, de ønsker at arbejde med. Det kunne for eksempel være at tage kontakt til Aalborg historiske museum og få etableret et samarbejde om at udtænke en ny strategi for museet og udvikle innovative løsninger for fremtidens museum. I sådan en case vil I som elever komme omkring en lang række overvejelser og emner, som har med forretningsudvikling at gøre. Der skal for eksempel tænkes i budget, PR, målgruppe og implementering.

REJSE
Vi har erfaring med, at rejserne på et efterskoleophold har en stor betydning både for fællesskabet, den individuelle karakterdannelse og elevens perspektiv på eget liv og miljø. Derfor vægter Akademiet rejser højt. Udover en fælles rejse for hele Akademiet skal du også på en rejse med din mentor og dit felt. IVÆRKSÆTTERI skal på en rejse , hvor du vil møde danskere, som forsøger sig som iværksætter i udlandet. Rejsen kommer også til at indeholde besøg hos nyopstartede firmaer og innovative arbejdsmiljøer.

Samson Steen Blay Steiner
Til hverdag myldrer hovedet med ideer, indfald og muligheder hos Samson Blay, der er optaget på iværksætteri-feltet.
-Jeg vil gerne gå videre med mine ideer og gøre dem til virkelighed. Jeg drømmer om at starte en virksomhed, gerne noget med medier, og så vil jeg gerne hjælpe mennesker gennem det, siger Samson. Samson er kun 15 år, men det er ikke for ungt til at gå i gang med udfordringerne.
-Det er fedt at jeg kan tage mine evner alvorligt allerede som teenager, i stedet for at skulle vente til efter uddannelse. Jeg vil være mange hundredevis af timer foran i erfaring og udvikling om 5 år, når jeg begynder allerede nu. Han fortsætter:
-Jeg drømmer om at starte egen virksomhed. Efter ét år med iværksætteri på Akademiet vil jeg have en masse redskaber, erfaringer og netværk med i bagagen.