REJSER

Rejser både til ind- og udland betyder noget særligt for sammenholdet blandt elever og lærere. Prisen for skolens rejser er inkluderet i elevbetalingen.

Friluftstur

En af de første begivenheder på Mariager Efterskole er friluftsturen. Elever og lærere tager i samlet flok afsted på cykeltur til Østre Hurup, hvor tre dage med camping, udendørsaktiviteter og primitiv livsstil venter. Det overordnede formål med friluftsturen er at blive introduceret til alle de nye mennesker og styrke fællesskabet.

Gruppetur

Et af højdepunkterne på Mariager Efterskole er Rønbjergturen, som på mange måder er en tur i kontaktgruppernes tegn. Gruppen kommer i endnu højere grad hinanden ved, både fordi de deler samme feriehus, laver mad sammen og har deres egne samlinger. Formålet med turen er at dele liv. Mange elever ser tilbage på Rønbjergturen som en milepæl, hvor de fik lov til at dele både glæder og sorger med andre. En oplevelse der er med til at opbygge tillid og nære venskaber blandt eleverne.

Udlandstur

Et afbræk i sydens sol og charmerende kultur står højt på elevernes top-dollar barometer. Og det samme gælder sådan set for lærerne! For at afslutte et godt undervisningsforløb inden eksamen skydes i gang, tager ME en uge til Italien. Den store overskrift for turen er fællesskab, og eleverne selv får lov til at bestemme, hvem de vil bo sammen med. Formålet med turen er også at give et andet billede af Italien end badestrand og lækre is. Vi besøger forskellige gamle italienske byer og katolske kirker. Der bliver også tid til en dag med klatring og cykling i de fantastiske bjergområder eller med afslapning med strand eller pool.

Udover skolens fælles udlandstur er der indlagt øvrige ture i forbindelse 10. klasses linjer.

Turen til Italien er med til at skabe et helt fantastisk sammenhold

og nye konstellationer i relationerne blandt eleverne.

Alle er opsat på at give hinanden en god tur sammen.

Vi som lærere får også styrken kontakten til eleverne på turen.

Jeanette Mathiesen