SKUESPIL

Vi betages, vi berøres, vi forarges. Kunsten har det med at tale et sprog, som formår at sætte sig i kroppen og i hjertet. Det er en kunstart, som ikke kan sættes på formel og samtidigt et håndværk, som gør brug af nogle universelle redskaber. Målet med SKUESPIL er, at give dig mulighed for afprøve dit performancetalent i en række udfordrende sammenhænge med dine medstuderende og blive fortrolig med din identitet som kunstner.

UNDERVISNING
Hverdagen på MUSIK vil være undervisning på Akademiet med både feltspecifikke fag indenfor MUSIK samt undervisning sammen med resten af skolen. Fællesundervisningen vil særligt gå på forståelse af karakter og tro i en sekulær verden. Du kan læse mere om indholdet i undervisningen, der går på tværs af sporene her.

INDHOLD
På SKUESPIL vil du få konkret undervisning i improvisation, fysisk teater, audition-træning, stemmetræning, sang, musical- og kabaretteater, tekstforståelse,kamerateknik, dans, speak, og personlig coaching. Sideløbende med din undervisning på Akademiet vil du være koblet på et amatørteater i nærområdet, hvor du indgår i en teateropsætning. På den måde får du mulighed for at udvikle dig optimalt sammen med andre skuespiltalenter.

REJSE
Vi har erfaring med, at rejserne på et efterskoleophold har en stor betydning både for fællesskabet, den individuelle karakterdannelse og elevens perspektiv på eget liv og miljø. Derfor vægter Akademiet rejser højt. Udover en fælles rejse for hele Akademiet,  skal du også på en rejse med dit felt. SKUESPIL skal på en rejse ud i verden, hvor du vil se spændende teatermiljøer.

Ingrid Engelbrekt Nordborg, kommende elev på SKUESPIL
– Jeg brænder for skuespil, og jeg elsker at stå på en scene. Det at bruge min krop og mimik til at udtrykke mig er super spændende. Derfor tager jeg et år på Akademiet, fortæller Ingrid Engelbrekt Nordborg, da vi spørger hende, hvorfor hun har søgt ind på skuespilsfeltet. Hun fortsætter:
– Jeg glæder mig til et år, hvor der kommer mere fokus på Gud, og hvor jeg kan tage troen med ind i mit skuespil. Det handler ikke kun om at få erfaringer indenfor skuespil, men jeg vil også lære at have troen med i mit teatervirke i fremtiden. Jeg tror også, Akademiet kan give mig en masse redskaber, teknikker og erfaringer indenfor skuespil. Jeg drømmer om at komme ind på musicalakademiet i Fredericia, når jeg er færdig med STX.
Når vi spørger Ingrid, hvad der får hende til at melde sig til Akademiet første år, svarer hun:
– Jeg glæder mig til en rejse, som giver masser gudsoplevelser, skuespils-erfaringer og gode venner med hjem. Det er fedt, det er første år, det er spændende med noget, som er helt nyt og frisk.
– Det er en fed idé, at der kommer en mentor med skuespilserfaring koblet på, som sætter fokus på, hvor jeg kan blive bedre, udvikle mig og sige, hvad mine udfordringer er. Ofte kan man forsvinde i store grupper, men med et lille hold og en dedikeret mentor, kan jeg se store muligheder for min udvikling og læring.