fbpx

FOTO

Valgfaget foto, var min kickstarter for fotografering. Jeg var elendig da jeg startede, men var “professionel” fotograf da jeg sluttede efter to år. Via vejledning, undervisning og støttende undervisere, blev jeg motiveret til at blive bedre teknisk og mere kreativ. Valgfaget foto kræver intet, men skaber meget.

Samuel Bjerregaard, tidligere elev

Ser du altid de gode motiver? Er du vild med de skæve vinkler? Eller vil du gerne vide, hvordan man tager de fede billeder? Så er valgfaget FOTO helt sikkert faget for dig!

Vi vil dels lære om de basale teknikker bag “det gode billede”, hvor vi fokuserer på de forskellige virkemidler, man kan bruge. Derudover vil vi lære lidt om det tekniske i forhold til at bruge kameraet. Endelig skal vi arbejde med den digitale redigering af billederne, hvor der gemmer sig utallige muligheder.

Helt centralt for faget vil dog være den praktiske del, hvorfor vi vil bruge den primære tid på at fotografere! Der skal derfor fotograferes ud fra forskellige “opgaver”, hvor teorien omsættes til praksis. Forløbet afsluttes med en udstilling på skolen, hvor vi fotograferer ud fra et tema, som vi beslutter i fællesskab. Det er en fordel, men ikke et krav, at have sit eget spejlreflekskamera. Faget er både for drenge og piger, og der er plads til nybegyndere samt øvede

Underviser: David Nørholm

Lektioner: 2 pr. uge

 

Jeg har arbejdet med fotografering i over 15 år, og begejstres til stadighed over denne fantastiske kunstart. Samtidig elsker jeg at se det rå fototalent udfolde sig.

David Nørholm, underviser