PSYKOLOGI

Valgfaget psykologi har givet mig redskaber til at kunne tackle de mange overvældende følelser, man især som teenager oplever, på en sund opbyggende måde. Man lærer blandt andet også, hvad et sundt selvværd er og hvad det vil sige at elske sig selv.

Maria Kannegaaard, tidligere elev

Er du nysgerrig på mennesker? Vil du gerne lære dig selv bedre at kende? Roder du i forvejen med alt det, der sker indeni? Så er psykologi måske noget for dig.

I valgfaget psykologi skal vi blive klogere på menneskets psyke generelt, og vi kan ikke undgå også at blive lidt klogere på os selv. Fokus er at arbejde på vores psykiske sundhed, og vi skal afprøve forskellige redskaber og vaner, der kan styrke vores psyke i det lange løb.

Vi skal snakke om følelser og tanker, hvad de består af, og hvordan vi kan arbejde med og ikke mod dem. Vi skal arbejde med at forstå hvad grænser er, hvorfor de er vigtige, og hvordan vi på en god måde kan sætte egne og respektere andres grænser.

Vi skal arbejde med hvordan vi selv, sammen med Gud, kan tage styrepinden i vores liv, og rette vores liv i den retning som vi gerne vil.

Undervisningen bliver en blanding af klasseundervisning, refleksionsøvelser, opmærksomhedsøvelser og gruppearbejde.

Lektioner: 2 pr. uge
Underviser: Maria Iversen

Psykologi har været en personlig interesse for mig siden jeg som teenager slugte de første psykologibøger i en søgen efter at forstå mig selv og andre. Jeg nyder meningsfulde snakke, og at være vidne til at unge tilegner sig sunde vaner, der opbygger deres robusthed og psykiske sundhed.

Maria Wøhler Iversen, psykolog og underviser