Akademiet.

Akademiet er en overbygning på Mariager Efterskole, for alle som har afsluttet 9. eller 10.klasse. På Akademiet tror vi på, at den enkelte er udstyret med Gudgivne talenter, som han/hun skal gøre brug af for at udfylde en særlig plads og gøre en forskel i sin verden.

Talentet er således ikke blot blevet givet for, at vedkommende kan udføre et arbejde, opnå succes eller tjene penge. Det bunder i en dybere forståelse af individets rolle for sin samtid og den værdi, man dermed skaber. Således adskiller Akademiet sig fra andre talentlinjer ved at fokusere på det værdi- og meningsbaserede talent.

Akademiet er fostret på Mariager Høj- og Efterskole og har samme DNA, som er kendetegnet ved fokus på identitet, tro og faglighed. Derfor vil Akademiet ud over talentudvikling også koncentrere sig om emner som personlig udvikling, tro og etik. Akademiet vil være med til udklække fremtidens meningsdannere, kunstnere, iværksættere og ledere, som ikke kun har succes med karrieren, men også har en forankring i deres personlige kristne tro.

Hverdagen.

Du vil opleve, at hverdagen på Akademiet er præget af både høj aktivitetsniveau med koncentreret undervisning og ture væk fra skolen, samt tid til det sociale sammen med andre elever på Mariager Efterskole.

Som elev på Akademiet vil du blive en del af det generelle efterskole liv på Mariager Efterskole. Det betyder, at du spiser sammen med de øvrige elever, deltager i gudstjenesten GOD&ME, har valgfag sammen og indgår i en gruppe med elever fra 9. og 10. klasser.

Grupper
Akademiets elever er med i grupper på Mariager Efterskole. I gruppen er der mulighed for at dele liv, få hjemlig hygge og ha’ det sjovt sammen. Allerede den første dag vil du blive introduceret til din og din gruppelærer. Du følger den samme gruppe hele året. En gruppe består af 8-10 elever og er sammensat af både drenge og piger. Grupper prioriteres højt på Akademiet, da vi oplever, at det skaber tætte venskaber og er med til at sætte skub i elevernes personlige udvikling.

Scenekunst.

Ansigtsmimik, replikker, udtrykke menneskelige følelser og drømmen om at røre mennesker gennem teateroplevelser er i dig. Du elsker at optræde og ved teaterkunsten evner at tale ind i følsomme situationer, bringe latter, håb og budskab til dine medmennesker. Bliv en del af et kreativt skuespilmiljø, vær med i produktionen af en unik musical og få undervisning af topprofessionelle kunstnere.

Musik.

Du spiller et rytmisk instrument eller synger og drømmer om at bruge dette til at tale til mennesker. Det kan være, du drømmer om at være med til at ændre dansk lovsang eller ryste Den Orange Scene på Roskilde. Du ser musik som kunst og en kommunikationsform, som du ønsker at dygtiggøre dig i. Vær med når vi sammensætter Akademiets helt eget band, som skal være med i produktionen af en unik musical.

Iværksætteri.

Vi arbejder med iværksætteri og går i dybden med processerne fra idéfase til færdig virksomhed. Du lærer redskaber til ideskabelse, forretningsstrategi, økonomistyring, investorsamtaler, fondsøgning, markedsføring og meget mere. Du er som person iderig og ønsker at se dine ideer blive til virkelighed. Drømmen er at blive selvstændig eller leder for en afdeling/virksomhed. Du ønsker at oprette og udvikle ideer eller produkter, som er med til at ændre måden, mennesker lever, handler eller tænker på, og du er villig til at bruge dig selv, dine talenter, din energi og tid på at opnå dette mål.

Lederskab.

Vi beskæftiger os med at bygge og udvikle den lokale kirke i samtiden. Du kommer tæt på kirkeledere og får lov at deltage i arbejdet på flere områder. Der gives redskaber i ledelse, coaching/sjælesorg, forkyndelse, planlægning, økonomi og organisationskommunikation. Du har en drøm om at arbejde med i den lokale og globale kirke på et ledelsesplan eller være en aktiv del af en kristen organisation. Du har lyst til at gå foran, når det kommer til at tro i hverdagen, hjælpe andre mennesker og fremme den lokale kirkes indflydelse i verden.

Fodbold.

Feltet FODBOLD er med til at give eleverne grundig indføring i sporten med træning, kampe, fysisk og psykisk form, kampanalyse og aktiviteter i og omkring sporten. Undervisningen vil have et praktisk udgangspunkt i sporten. Parallelt med træningen vil vi arbejde med, hvordan sporten giver mening som ramme i socialt arbejde.

Kommunikation.

Vi arbejder med kommunikation og går i dybden med processerne fra afsender til modtager. Du lærer redskaber til at få budskabet ud på sociale medier, klassisk journalistik, brug af big data, krisehåndtering, samt præsentation og fremlæggelse i det virkelige rum. Du er som person passioneret og ønsker at se ideer, drømme og muligheder blive kommunikeret effektivt ud til modtagere lokalt, nationalt eller globalt. Drømmen er at arbejde for en virksomhed, organisation eller selvstændig og komme ud med budskaberne du brænder for. Du ønsker at skabe kontakt og sprede ideer om løsninger eller produkter, som kan være med til at ændre verden, og du er villig til at bruge dig selv, dine talenter, din energi og tid på at opnå dette mål.

Rejser.

En central del af et år på Akademiet er vores fælles rejse til USA, hvor formålet er at få inspiration fra en anden kultur og undersøge, hvordan mennesker, som arbejder indenfor dit felt, bruger deres talent.

Landet hvor drømme bliver til virkelighed

Rejsen til USA er en af de helt store højdepunkter for Akademiets elever. Helt specifikt går turen til Californien, hvor en by som Los Angeles med sine smukke strande og Hollywood er populært for eleverne. Mange kender lokationerne fra film og derfor er det ret vildt at se stederne i virkeligheden. Efter et par turistdage splitter eleverne op på deres respektive felter, hvor de skal ud og opleve fire dage med feltspecifikke aktiviteter. Det er alt fra at besøge musikskoler, se Apple og Google og opleve de store multikirker, som nærmest er en lille bydel. En mentor fra hvert felt har planlagt et enestående program og vil rejse rundt med eleverne.

Vi skal også rundt og opleve en række forskellige kirker. Det er stort at opleve en kæmpekirke med flere tusinde mennesker, når vi er vant til de danske forhold.

Udover turen til USA rejser Akademiet også med hele Mariager Efterskole til Italien i foråret som afslutning på hele året. Vi har erfaret at det er en fantastisk måde at styrke det sociale og få det maksimale ud af fællesskabet. Rejsen til Italien er et mix af kulturelle oplevelser og fysiske aktiviteter som bjergvandring eller cykling.