REJSER

Rejser både til ind- og udland betyder noget særligt for sammenholdet blandt elever og lærere. Prisen for skolens rejser er inkluderet i elevbetalingen.

Indien

Kenya

Skitur

USA

Friluftstur

Gruppetur

INDIEN

10. klasses sporet EXPLORE rejser til det farvestrålende land Indien. Vi rejser til storbyen Kolkata. Her arbejder vi tæt sammen med både en lokal kirke, AG Church Kolkata, og en danskopstartet hjælpeorganisation ”Little Big Help”.

I løbet af rejsen, skal vi være en del af begge organisationers mange fantastiske projekter.

Kirken uddeler bl.a. mad til 10.000 mennesker hver dag og driver skoler, hospitaler og en bibelskole. Vi skal også være med til hjælpe i børnekirken og teenagearbejde.

Vi får lov til at optræde foran børn med dans og drama og gøre deres hverdag sjovere. Derudover får vi også lov til at dele vores personlige troshistorie.

At besøge slummen og møde de mennesker, som er født og opvokset der, forandrer en og ens syn på verden. På Explore handler det om at udforske sine gaver og talenter, og at gøre en forskel der hvor man er.

KENYA

10. klasses sporet CREATE rejser til Kenya, hvor man virkelig får lov til at opleve Afrika fra den mest fantastiske side.

I Kenya arbejder CREATE sammen med non-proft organisationen New Life Africa International (NLAI), der har arbejdet i området i over 20 år. Her driver de bl.a. skoler og børnehjem.

CREATE ønsker på kreativ og bæredygtig vis at hjælpe de børn, der bor på skolerne. Det er ud fra vores princip – care, create and share – vi tager til Kenya.

Derudover vil der selvfølgelig også være mulighed for at opleve Kenyas unikke og fantastiske natur og dyreliv.

SKITUR

Move har i mange år, flyttet undervisningen til Sverige, nærmere bestemt Tandådalen i Sälen, hvor eleverne har fået undervisning i at stå på ski eller snowboard.

Eleverne bor i hytter og skal selv lave mad og få hytten til at fungere. Nye oplevelser, færdigheder og relationer skabes og kunsten ved at få livet i hytterne til at fungere, er god læring til, når Move rejser ud i verden, for at række ud til andre unge og skabe glæde for -og med idræt

USA

Rejsen til USA er en af de helt store højdepunkter for Akademiets elever. Helt specifikt går turen til Californien, hvor en by som Los Angeles med sine smukke strande og Hollywood er populært for eleverne.

Mange kender lokationerne fra film og derfor er det ret vildt at se stederne i virkeligheden. Efter et par turistdage splitter eleverne op på deres respektive felter, hvor de skal ud og opleve fire dage med feltspecifikke aktiviteter. Det er alt fra at besøge musikskoler, se Apple og Google og opleve de store multikirker, som nærmest er en lille bydel. En mentor fra hvert felt har planlagt et enestående program og vil rejse rundt med eleverne.

Vi skal også rundt og opleve en række forskellige kirker. Det er stort at opleve en kæmpekirke med flere tusinde mennesker, når vi er vant til de danske forhold.

ITALIEN

Et afbræk i sydens sol og charmerende kultur står højt på elevernes top-dollar barometer. Og det samme gælder sådan set for lærerne!

For at afslutte et godt undervisningsforløb inden eksamen skydes i gang, tager ME en uge til Italien. Den store overskrift for turen er fællesskab, og eleverne selv får lov til at bestemme, hvem de vil bo sammen med.

Formålet med turen er også at give et andet billede af Italien end badestrand og lækre is. Vi besøger forskellige gamle italienske byer og katolske kirker. Der bliver også tid til en dag med klatring og cykling i de fantastiske bjergområder eller med afslapning med strand eller pool.

Hvert andet år går turen til Rom og hvert andet år går den til Milano, Verona og Venedig.

FRILUFTSTUR

En af de første begivenheder på Mariager Efterskole er friluftsturen.

Elever og lærere tager i samlet flok afsted på cykeltur til Østre Hurup, hvor tre dage med camping, udendørsaktiviteter og primitiv livsstil venter.

Det overordnede formål med friluftsturen er at blive introduceret til alle de nye mennesker og styrke fællesskabet.

GRUPPETUR

Et af højdepunkterne på Mariager Efterskole er Rønbjergturen, som på mange måder er en tur i kontaktgruppernes tegn.

Gruppen kommer i endnu højere grad hinanden ved, både fordi de deler samme feriehus, laver mad sammen og har deres egne samlinger.

Formålet med turen er at dele liv. Mange elever ser tilbage på Rønbjergturen som en milepæl, hvor de fik lov til at dele både glæder og sorger med andre. En oplevelse der er med til at opbygge tillid og nære venskaber blandt eleverne.

Turen til Italien er en helt igennem fantastisk tur. Busturen i sig selv er en oplevelse værd.

Dagene er fyldt med hygge, underholdning, gelato, badning, spikeball og en masse historiske seværdigheder. Men min yndlings aktivitet er, at komme på stadion med 80.000 italienere og se en Serie A kamp.

Glory Fuglsang Ku