Sport

SPORT er med til at give eleverne grundig indføring i volley med træning, kampe, fysisk og psykisk form, kampanalyse og aktiviteter i og omkring sporten. Undervisningen vil have et praktisk udgangspunkt i sporten. Eleverne skal opleve livet i og omkring sportsgrenen.

Eleverne på SPORT vil have mulighed for at spille sammen med andre elever på Mariager Efterskole samt deltage i diverse turneringer med andre skoler. SPORT kommer også omkring en sund krop og psyke, skadeforebyggelse, søvn og kost m.m .

Undervisning

Undervisningen kommer bredt omkring sportens verden, og hvordan den kan skabe fællesskaber og bruges på et mere socialt plan. Diakoni vil være et parallelt emne, som vi arbejder med, hvor vi vil undersøge, hvordan eleverne med udgangspunkt i sport kan være med til at gøre en forskel for særligt udsatte grupper. Det vil primært være VOLLEY eleverne dygtiggør sig i. Der vil også være andre aktiviteter såsom sejlads hvilket er med til at træne dynamikken på holdet og lære hinanden at kende fra nogle andre sammenhænge end kun på volleybanen.

Rejse

Dette felt skal på en rejse sammen med mentoren til USA, hvor de skal besøge skoler med elite sport og være med til socialt arbejde, hvor sporten er rammen.  Rejsen kommer også til at indeholde besøg hos kirker der bruger sport i deres kirkelige arbejde. Målet er at udvide elevernes horisont og vision for hvad og hvordan sport og diakoni også kan se ud, og tage inspiration og erfaringer med hjem..

Undervisningen på feltet SPORT indeholder blandt andet

• Indendørstræning