Klasser
& spor.

9. klasse

På Mariager Efterskole tager vi dig alvorligt. Vi prioriterer derfor arbejdet med din karakter og forståelse af personlige styrker meget højt. På ME bliver du udfordret gennem undervisning og dialog – og lærer dig selv bedre at kende!

I 9. klasse får du undervisning, der lever op til folkeskolens afgangsprøver. Du har mulighed for at fordybe dig i de boglige fag, og kombinere dem med en masse valgfag, som matcher netop dine interesser.

Som 9. kl. elev på Mariager Efterskole får du plads, støtte og udfordringer, så du vokser mentalt og styrker dine faglige og sociale evner. Vi stiller skarpt på din karakter. Du skal være villig til at arbejde med dig selv og din evne til at indgå i sociale sammenhænge.

explore.

Udfordring og udrustning til tjeneste, hårdt arbejde, commitment og team spirit, performance, rejser, socialt arbejde, kultur, personlig udvikling, discipelskab, fostre nye ledere – og alt det, vi ikke kan forudsige!

10. klassesporet EXPLORE er for dig, som ønsker at give dig selv en række udfordringer og tage nogle, til tider, kvantespring, når det gælder din egen personlige udvikling. Vi stiller skarpt på din karakter og din kristne livsstil. Du skal være villig til at arbejde med dig selv, dit forhold til Gud og din evne til at indgå i sociale sammenhænge. Vi rejser til Indien, hvor vi skal se, smage og føle, hvad missionsarbejde er, og hvis du ikke allerede har det, vil du måske opleve at få et hjerte, der banker for mission.

EXPLORE #itmatters

move.

10. klassesporet MOVE er for dig, som nyder at dyrke idræt og er parat til at blive udfordret både fysisk og personligt igennem idrætten. Du vil få mulighed for at afprøve en lang række sportsgrene.

Sportsoplevelser samler mennesker og har blandt andet vist sig som et effektivt redskab til at bringe nyt håb og forny unges værdier. Derfor vil vi på MOVE bruge idrætten til at gøre en forskel for andre – både nationalt og internationalt. De senere år er rejsen gået til Athen i Grækenland, hvor vi har været med til at arrangere og afholde aktivitetsdage for uledsagede flygtninge- og asylbørn. Der er mange steder i Europa, hvor der er børn som oplever en barsk hverdag, så rejsen kan også gå til andre lande i Europa. Derudover tager MOVE også på en 5-dages skitur.

”MOVE – The best move you will ever make.

create.

Kreativ med formål, personlig udvikling, remake designs, fordybelse, produktorienteret, ambitiøs, rejse, næstekærlighed og ikke mindst gode oplevelser!

10. klassesporet CREATE er for dig, som elsker at bruge dine hænder og ønsker at udfordre dine kreative sider. Create, care, share er fundamentet for undervisningen. Vi vil arbejde med træ, maling, foto, video, genbrug og design, der således vil danne grundlag for, at vi rækker ud til andre med vores evner og talenter.

Vi vil udforske mulighederne for at skabe løsninger med henblik på vores næste i samfundet og et bæredygtigt samfund, og samtidig dele ud af de ting, vi skaber sammen. Rejsen til Nepal vil bære præg af lavpraktisk næstekærlighed i form af fysisk arbejde, omsorg og forsøget på at sprede glæde, hvor der er brug for det.

Alt sammen skal være med til at gøre en positiv forskel. Så hvis du har lyst til at udfordre dine kreative evner, har et stort hjerte for mennesker og håbet om en bæredygtig fremtid, så er CREATE lige noget for dig.

10. og 11. klasse

akademiet.

På Akademiet tror vi på, at du er udstyret med Gudgivne talenter, som du skal gøre brug af for at udfylde en særlig plads og gøre en forskel i din verden.

Akademiets undervisning i dagligdagen er fordelt på 3 hovedkategorier; Talent, Tro og Karakter

Talent ­— er det felt du interessere dig for. Feltet udvikler dine talenter inden for det specifikke felt. Målet er, at guide dig til en afklaring af HVAD du brænder for at bruge dine talenter til.

Tro — omhandler den indre drivkraft og forståelsen af det dybere formål med det, du drømmer om. Målet er, at skabe nogle rammer for dig, hvor Guds ånd arbejder i dig til en indre overbevisning om det store HVORFOR.

Karakter — omhandler identitet, selvværd, selvbillede, arbejdsmoral og integritet. Målet er, at etablere et tillidsfuldt fællesskab, hvor du motiveres til at være sårbar og arbejde med dig selv, og forståelsen af HVEM du er skabt til at være.