SAMMENSPIL

At have sammenspil er en investering i musik, samtidig med at man har det sjovt. Man får lov til at spille sammen med andre elever på vildt forskellige niveauer. I løbet af året kommer man til at spille nogle allerede eksisterende sange, man har frie tøjler til at fortolke de sange, og gøre dem til ens egne. Men man får også lov til at lave sin egen sang sammen med et par andre elever

Junias Bay Mogensen, tidligere elev

I faget Sammenspil får du mulighed for at spille og synge sammen med andre, der er på nogenlunde samme niveau som dig selv. Den bedste og sjoveste vej til at blive en bedre musiker/sanger er at spille sammen med andre. Derfor skal vi i øvelokalet og arbejde med forskellige stemninger og forskellige genrer – med musik som gør dig glad, rører dig med melankoli eller giver dig masser af energi. Vi laver coverversioner af andres sange, men vi kommer også til at skrive sange selv og lave lækre arrangementer af dem.

Du vil blive mere bevidst omkring dit eget instruments, din stemmes og andre instrumenters roller i musikken, og om hvilke elementer der er til rådighed for at lave god musik – som fx: klang, energi, arrangement, lyde, rytmer, pauser, melodi, kontraster, dynamik og harmonier.

Gennem medvirken til arrangementer på skolen vil der vil være mulighed for at glæde andre med den musik, vi arbejder med. Det kan anbefales at kombinere dette fag med soloundervisning i det instrument, du ønsker at spille på, eller i sang hvis du er sanger.

Lektioner: 2 pr. uge
Underviser: Peter Sandegaard

For mig er sammenspil en fantastisk mulighed for at give eleverne erfaring med at skabe god musik sammen. Og hver enkelt elev kan få en oplevelse af, at deres rolle i musikken giver mening i det samlede lydbillede, og vokser til noget større. Jeg elsker at se, når eleverne selv skriver sange, griber inspirationen, knokler når det er svært og til sidst har skabt deres helt egne kompositioner/arrangementer, som de er stolte af.

Peter Sandegaard, underviser